Maak Kennis met ons team

Onze consultants komen zelf uit het HR-vak. Daardoor hebben we een groot netwerk in heel Nederland opgebouwd bij allerlei soorten organisaties. We verdiepen ons grondig in iedere organisatie en zijn een inhoudelijk sparringpartner voor onze opdrachtgevers en kandidaten.

Connie Blaauw

De recruitment – en search branche zijn al 30 jaar de rode draad door het professionele leven van Connie Blaauw. Ze was in 1989 de eerste HR manager van RTL Nederland waar ze de basis heeft gelegd voor het HR-beleid van dit eerste commerciële televisiestation. Bij uitzendorganisatie Content werkte ze eerst als regiodirecteur en later als directeur van een nieuw ontwikkeld gespecialiseerd searchbureau onder de vlag van deze organisatie. Na zo’n tien jaar besloot ze alle professionele kennis en ervaring die ze had opgedaan te bundelen in een eigen bedrijf: in 2000 legde ze de basis voor Blaauw Sombeek & partners, waarvan ze nu een van de twee directeuren is.

“De wervings- en selectiewereld is de afgelopen decennia ingrijpend veranderd door de opkomst van sociale media. Binnen dat nieuwe krachtenveld is het mijn uitdaging onze specifieke expertise en ervaring in te zetten om voor de opdrachtgever de perfecte match met de kandidaat te maken. Ik zie altijd de mogelijkheden mensen te verbinden die elkaar inhoudelijk, persoonlijk of vakmatig kunnen versterken. Sociale media zijn bij de start van het werving-en selectieproces een prima hulpmiddel maar de menselijke factor, onze expertise, is in de eindfase doorslaggevend voor die perfecte match. Ik ben een goede netwerker. En houd van kwaliteit en voortdurend verbeteren. Kies graag voor creatieve oplossingen, ook als deze minder voor de hand liggen. Met Blaauw Sombeek & partners wil ik staan voor professionele samenwerking met opdrachtgevers en een grote persoonlijke betrokkenheid.

De invloed van de HR-manager is erg belangrijk voor het succes van organisaties. Daarom is de selectie van de juiste HR-manager cruciaal.”

cblaauw@blaauwsombeek.nl

Siward Fokkelman

Associate Partner

Siward Fokkelman heeft ruim 20 jaar ervaring in HR en recruitment. Hij werkte onder meer als Manager Human Resources en kent alle facetten van het werving en selectievak. Als Associate Partner van Blaauw Sombeek & partners richt hij zich op de bemiddeling van interim HR professionals.

” Door mijn ruime ervaring aan de kant van de opdrachtgever, begrijp ik de wensen en eisen van organisaties. Ik weet daardoor wat dienstverlening adequaat maakt. Mijn ervaring als interimmer maakt dat ik mij ook goed kan inleven in de zelfstandige professional. Ik beschik als adviseur over een goede mix van persoonlijke betrokkenheid en zakelijke resultaatgerichtheid. Zo kan ik een breed scala van opdrachtgevers goed van dienst zijn. Ik verdiep me graag in organisatieculturen en drijfveren van mensen. Ik vind het niet alleen belangrijk om een scherpe match te maken en opdrachten duurzaam en succesvol in te vullen, maar wil ook graag mensen verder helpen in hun carrière en hiermee bijdragen aan hun succes in werk en leven.”

sfokkelman@blaauwsombeek.nl

Anne Marie Krekels

Consultant

Anne Marie Krekels heeft meer dan 10 jaar ervaring in arbeidsbemiddeling, loopbaanbegeleiding, outplacement en projectmanagement. Sinds 2006 is zij consultant bij Blaauw Sombeek & partners en deed search en selectie van medior en senior HR-professionals. Ze richt zich sinds 2016 op de bemiddeling van interim HR professionals.

“Ik geloof in de kracht van het verschil. Ik dring snel door tot de kern van iemands competenties en drijfveren. Interesse, ervaring en ‘gut-feeling’ zijn mijn kompas. In het ‘spiegelen’ neem ik geen blad voor de mond. Het werving- en selectievak is mooi. Ambities, dromen en (on)mogelijkheden komen hier samen.”

akrekels@blaauwsombeek.nl

Daphne Koning

Consultant

Daphne Koning-Olde Dubbelink heeft ruim 15 jaar ervaring in Recruitment en HR, werkte onder andere als corporate Recruitment manager en sr. HR business partner en heeft daarmee brede ervaring opgedaan in het HR vak. Als consultant bij Blaauw Sombeek & partners richt zij zich op de bemiddeling van medior en senior HR professionals.

“Verandering is de enige constante. In een wereld waarin alles steeds sneller verandert is het vermogen van organisaties om mee te bewegen van cruciaal belang. HR kan een enorm belangrijke rol spelen bij het wendbaarder maken van organisaties door, als business-partner, initiatieven te ontplooien die bepaalde belemmeringen voor de gewenste wendbaarheid weg zouden moeten nemen en tevens organisatie ontwerp principes te implementeren die essentieel zijn voor deze wendbaarheid.

Met name deze strategische thema’s maken de rol van HR zo interessant en belangrijk voor organisaties. Dit is tegelijkertijd mijn drijfveer om voor iedere opdracht en iedere kandidaat een zo goed mogelijke match te maken, gebaseerd op de cultuur van de organisatie en de behoefte van zowel de kandidaat als klant. Kwaliteit, persoonlijke benadering, verbinden en oprechte interesse staan bij mij voorop en zijn hierbij onmisbaar. Gezien mijn persoonlijke ervaring als HR/recruitment professional in het bedrijfsleven kan ik me goed inleven in zowel de kandidaat als opdrachtgever. Het geeft ontzettend veel voldoening om te kunnen zien dat je toegevoegde waarde kunt bieden door je netwerkt goed in te zetten en mensen met elkaar te verbinden.”

dkoning@blaauwsombeek.nl

René Ydema

Senior consultant

René Ydema heeft meer dan 30 jaar ervaring als manager en HR professional in de financiële sector. De afgelopen jaren is hij werkzaam als mediator, coach en interim HR manager. Sinds 2013 is hij tevens, voor een deel van zijn tijd, verbonden aan Blaauw Sombeek & partners als senior consultant. Hij doet de search en werving voor HR management en –directiefuncties.

“Blaauw Sombeek & partners is een plezierige partij om mee samen te werken. Dat heb ik in het verleden ervaren als afnemer van hun diensten en sinds 2013 ook als collega. Het zijn professionals die de menselijke maat gelukkig nog steeds kennen. Het is altijd weer een schitterend moment als het, gaandeweg het vervullen van een vacature, lukt om die ene kandidaat te vinden waarmee de perfecte match tot stand gaat komen.”

rydema@blaauwsombeek.nl

Stefanie Verhoeven

Office Manager

Stefanie is sinds 15 augustus 2016 werkzaam bij Blaauw Sombeek & partners als Office Manager. Zij heeft 5 jaar ervaring opgedaan bij een internationale detacheerorganisatie als operationeel support. Daarvoor heeft ze in het onderwijs gezeten. Ze is van alle markten thuis!

“Ik regel het wel! Als Office Manager zorg ik ervoor dat alles aanwezig en geregeld is en ben ik de schakel tussen verschillende afdelingen. Eigenlijk pak ik alles aan wat op mijn pad komt. Het Office Management wordt steeds complexer. Kritisch kunnen denken en de organisatie als geheel begrijpen zijn belangrijke aspecten van het werk. Ik kijk altijd hoe ik, door middel van extra service, meerwaarde kan bieden aan onze kandidaten, klanten en collega’s.”

sverhoeven@blaauwsombeek.nl

José van Vliet

Hoofd Financiële Administratie

José heeft diverse administratieve functies gehad in uiteenlopende branches. Mensen verbinden is uiteindelijk wel haar speerpunt en daarom past Blaauw Sombeek & Partners goed bij haar.

Mede door haar sportieve inslag is het voor haar een sport om de administratie goed op orde te hebben. Ze houdt van controle en verbinding en daarom is deze uitdaging een goede match

boekhouding@blaauwsombeek.nl